Če vam je peka odveč, bo ta recept kot nalašč za vas!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 200 ml smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • 400 g kremnega jogurta
  • 10 listov želatine
  • 5 žlic goste jagodne marmelade s koščki sadja 
  • jagode za dekoracijo

Priprava:

1 Smetano čvrsto stepite s sladkorjem. Dodajte jogurt. Četrtino kreme postavite v manjšo skledo.

2 Želatino namočite v hladni vodi. Nato jo ožemite in jo vmešajte v tisto četrtino kreme in jo malce segrejte. Malo te mešanice primešajte marmeladi, malo pa v preostalo jogurtovo kremo.

3 Modelčke (premera 7 cm) do tretjine višine napolnite s kremo. Sledi plast marmeladne mešanice, to pa ponovno pokrijte s preostalo kremo. Modelčke za najmanj 3 ure postavite v hladilnik. Nato kremo prevrnite iz modelčkov in jo postrezite s svežim sadjem.

Liza - 37/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 37/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.