Preprosta in okusna torta!

Za 12 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 200 g maslenih piškotov 
  • 2 žlici mleka
  • 100 g masla 
  • maslo za model

Za kremo:

  •  1 limeto ali limono
  • 500 ml kefirja
  • 150 g mleka v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 15 g želatine v prahu
  • 300 g ribeza
  • 1 zavitek rdečega tortnega obliva

Priprava:

1 Piškote zdrobite in jih prelijte z mlekom. Dodajte stopljeno maslo in zmešajte gladko mešanico. Zatisnite jo ob dno namaščenega tortnega modela, premera 20 cm.

2 Nastrgajte limetino/limonino lupinico in iztisnite sok sadeža. Kefirju primešajte sladkor v prahu in vaniljev sladkor, limetin sok in lupinico.

3 Želatino stresite v 80 ml vode, premešajte in jo pustite stati 5 minut. Nato jo segrejte in ves čas mešajte (ne sme zavreti). Vročo želatino primešajte kefirju. Ko se začne mešanica gostiti, vanjo lahno vmešajte polovico ribeza ter vse skupaj porazdelite po piškotnem dnu. Torto za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

4 Torto potresite s preostalim ribezom in jo oblijte z rdečim tortnim oblivom (pripravite ga po navodilih z embalaže). Torto nato postavite nazaj v hladilnik, da se popolnoma strdi.

Foto: Profimedia

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.