Ideja za zdrav in slasten obrok...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 250 g krhkega testa
  • 3 jajca
  • 300 g kuhanega krompirja v oblicah
  • 180 g dimljenega lososa
  • 150 ml smetane
  • 3 vejice koprca
  • lupinico 1 bio limone
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 mlado čebulo
  • 125 g mešane solate • nekaj kapljic olivnega olja
  • 1 limono

Priprava:

1 Tortni model (26 cm) obložite s testom in oblikujte robove. Dno na več mestih prebodite z vilicami, ga pokrijte s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Testo nato približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Nato odstranite stročnice in papir. Testo premažite s stepenim jajcem in ga pecite še 5 minut. Model nato vzemite iz pečice in temperaturo znižajte na 170 stopinj.

2 Olupite krompir, ga zrežite na rezine in z njimi obložite testo. Lososa zrežite na kocke in jih potresite po krompirju. V skledi zmešajte smetano, preostali jajci, drobno sesekljan koprc in limonino lupinico. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo prelijte po lososu in krompirju. Potresite s sesekljano mlado čebulo in kiš pecite še 15 do 20 minut.

3 Kiš naj se ohladi v modlu, nato pa ga zrežite na kose. Postrezite s solato, pokapljano z oljem in jo okrasite z rezinami limone.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.