Odlična sladica za razvajanje vseh sladkosnedov ...

Za 8 drevesc potrebujete:

Za testo:

  • 280 g moke
  • 25 g kakav v prahu
  • 200 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli

Za kremo:

  • 250 g maskarponeja
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 150 g trdnega dela ohlajenega kokosovega mleka

Za okrasitev:

  • kandirano papajo
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 V skledo stresite moko, kakav in sladkor v prahu. Dodajte koščke masla, jajce in sol. Zgnetite mehko in voljno testo in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Testo razvaljajte 3 mm debelo. Izrežite 8 kompletov 5 velikosti rožic in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 7 minut. Po peki naj se ohladijo na kuhinjski rešetki.

3 Maskarpone zmešajte s sladkorjem in na koncu vmešajte še strjen del kokosovega mleka. Kremo dajte v vrečko za dresiranje z okroglim nastavkom in zlepite skupaj rožice – od največje od najmanjše.

4 Iz kandirane papaje izrežite zvezdice in z njimi okrasite drevesca. Nato jih za 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.