Juha je v hladnih dneh vedno odlična izbira!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g fileta lososa brez kože
  • 150 g masla
  • 1 por
  • 750 ml ribje ali zelenjavne juhe
  • 300 g krompirja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • lupinico 1 limone
  • 4 rezine toasta

Priprava:

1 Lososa zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo, na njem popražite obročke pora in nato prilijte juho. Dodajte kocke olupljenega krompirja, polovico lososa in vse skupaj zavrite. Na nizki temperaturi naj vre 30 minut.

2 Ko se krompir zmehča, juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte smetano in limonino lupinico. Solite in juho pustite vreti še naslednjih 5 minut.

3 Kruh zrežite na kocke in jih zlato popecite v teflonski ponvi. V namaščeni ponvi popecite ostanke lososa. Juho razporedite po skodelicah ter vanje dajte kose popečenega lososa, por in popečene kruhove kocke.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.