Slastna torta, ki bo zagotovo navdušila ...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo: 

  • 200 g masla
  • 300 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • ščepec soda bikarbone
  • 1 jajce

Za kremo:

  •  300 ml mleka
  • 50 g praška za puding
  • 60 g sladkorja
  • sredico 1/2 stroke vanilje
  • 200 ml smetane
  • koščke manga in maline za okrasitev

Priprava:

1 Maslo zrežite na kocke in ga dobro pregnetite s sestavinami za testo. Testo nato čez noč postavite v hladilnik.

2 Delovno površino pomokajte in na njej okroglo razvaljajte testo v velikost modla za peko. Testo s prsti dobro zatisnite ob dno in robove modla. Dno večkrat prebodite z vilicami in ga potresite s suhimi stročnicami. 25–30 minut ga pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Po peki odstranite stročnice in počakajte, da se testo ohladi.

3 V tem času pripravite kremo. Mleku primešajte prašek za puding in ga med mešanjem pustite vreti 4 minute. Primešajte še sladkor in sredico vaniljevega stroka ter kremo ohladite s stepanjem. Nato z lopatico vmešajte stepeno smetano. Ohlajeno testo premažite s kremo in torto za 2 uri postavite v hladilnik. Okrasite jo z mangom in malinami.

Liza - 32/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 32/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.