Dobra juha vedno tekne!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g krompirja, ki se razkuha
  • 1 velik por
  • 2 žlici masla
  • 6 žlic olja
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 150 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • mladi kozji sir

Priprava:

1 Olupite krompir in ga zrežite na koščke. Oplaknite por, ga po dolgem prerežite in dobro oplaknite. Odrežite 10 cm zelenega dela in ga zrežite na ozke trakove. Preostali por pa zrežite na tanke rezine.

2 V kozici segrejte maslo in 2 žlici olja. Primešajte krompir in rezine pora ter vse skupaj malce popražite. Prilijte juho in smetano. Juho začinite s soljo in poprom ter jo pustite lahno vreti 15 minut.

3 V tem času na preostalem olju popražite zelene dele pora. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Postrezite jo v skodelicah in jo potresite s koščki sira in z ocvrtimi porovimi trakovi.

Foto: Profimedia

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.