Preprosti cmočki s svinjino - gostje bodo zagotovo navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g svinjine s kožo in brez kosti
  • sol
  • kumino
  • 3 čebule
  • 750 g krompirja
  • 2 jajci
  • 250 g zdroba
  • moko
  • olje za cvrenje
  • 1 mlado čebulo

Priprava:

1 Očistite meso, kožo pa mrežasto zarežite. Začinite ga s soljo, potresite s kumino in ga s kožo navzdol položite v pekač. Dodajte obročke čebul in meso 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Nato prilijte 100 ml vode in ga pecite še 20 minut. Meso obrnite in ga nato pecite še približno 30 minut. Če je treba, med peko prilijte še malo vode.

2 Medtem olupite in drobno nastrgajte krompir. Iztisnite odvečno vodo in primešajte sol in jajca. Nato postopoma dodajte še zdrob, tako da dobite gosto testo. S pomočjo žlice oblikujte cmočke in jih položite v vrelo slano vodo. S pomočjo lesene kuhalnice jih ločite od dna in jih nato pustite lahno vreti 10 minut. Nato jih odcedite in stresite v skledo.

3 Očistite mlado čebulo, jo zrežite na obročke in jih povaljajte v moki. Zlato in hrustljavo jih ocvrite na vročem olju. Pečeno meso zrežite na rezine in jih postrezite s cmočki, ocvrtimi čebulnimi obročki in sesekljano mlado čebulo.

Liza - 39/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 39/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.