Paprike poleti res ne gre zanemariti ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za njoke:

  • 600 g krompirja
  • grobo mleto sol
  • 2 rumenjaka
  • 50 g parmezana
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • morsko sol

Za omako:

  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • olivno olje
  • 100 g paprik (različne barve)
  • 440 g češnjevih paradižnikov
  • sol, sveže mlet poper
  • 100 g mocarele
  • baziliko za okrasitev

Priprava:

1 Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač obložite s plastjo grobo mlete soli. Nanjo porazdelite ostrgan krompir in ga pecite približno 60 minut. Po peki naj se ohladi.

2 Vsak krompir prepolovite in postrgajte vsebino. S stiskalnico za krompir jo iztisnite v skledo. Dodajte rumenjaka, drobno nastrgan parmezan, zdrob in malo soli. Dobro premešajte.

3 Delovno površino potresite z zdrobom. Testo razdelite na 4 enako velike dele. Vsakega razvaljajte 2 cm široko in ga zrežite na 2 cm velike kose. Lahno pomokajte dlani in iz vsakega koščka testa zvaljajte kroglico. S pomočjo palca vsako kroglico povaljajte čez pomokane vilice.

4 V večjem loncu zavrite slano vodo. Vanj stresite četrtino njokov in jih kuhajte 5 minut oziroma toliko časa, da priplavajo na površino. Iz vode jih poberite s penovko in jih stresite v skledo. Pokrijte jo s folijo, da bodo njoki ostali topli. Ponovite še trikrat in tako skuhajte še preostale njoke. Na koncu jih nakapajte z olivnim oljem.

5 Olupite čebulo in česen, oboje sesekljajte in popražite na segretem olju v nepregorni ponvi. Nato dodajte kocke češnjevih paradižnikov in kocke paprike. Vse skupaj naj lahno vre 20 minut.
6 Pečico segrejte na 200 stopinj. V ponev stresite še njoke in jih začinite s soljo in poprom. Prekrijte z rezinami mocarele in jed pecite 10 minut. Okrasite jo z baziliko in postrezite.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.