S kruhom pomazano in na kruhu namazano!

Za 12 porcij potrebujete:

  • 12 kuhanih in olupljenih srednje velikih kozic
  • 2 žlički mletega karija
  • sveže strt črni poper
  • 1 majhen čili
  • 3 stroke česna
  • sol
  • 1 žlico drobno sesekljanega koriandra
  • 1 zrel avokado
  • 1 žlico limonovega soka
  • 100 g smetanovega namaza
  • 2 žlici olja
  • 1 rdečo čebulo
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 srednje veliko bageto
  • olivno olje
  • pest rukole

Priprava:

1 Kozicam primešajte kari, poper, sesekljan čili, sesekljana 2 stroka česna, sol in koriander.

2 Avokado prerežite po dolgem, odstranite koščico in z žlico izdolbite meso sadeža. Nato ga dajte v blender, dodajte limonov sok, smetanov namaz, preostali strok česna in sol ter vse skupaj gladko zmeljite.

3 V ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite kozice. Nato jih vzemite iz ponve in počakajte, da se ohladijo. Olupite čebulo, jo zrežite na obročke in jih nekaj minut dušite v 200 ml vode, ki ste ji vmešali kis in 1/2 žličke soli. Po koncu kuhanja jo odcedite.

4 Bageto zrežite na rezine, jih z obeh strani natrite z olivnim oljem, razporedite po papirju za peko in jih zlato popecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa po njih razporedite namaz in po 1 kozico. Okrasite z rukolo in čebulnimi obročki.

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.