Torta je okusna izbira!

Sestavine:

  • 100 g temne čokolade
  • 100 g kokosovega olja
  • 40 g eritritola
  • 40 g kokosovega sladkorja
  • 6 jajc
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • še 80 g eritritola
  • 118 g fino mlete mandljeve moke

Polnilo:

  • 94 g marelične marmelade
  • 2 žlici vode

Obliv:

  • 160 g smetane
  • 60 g mletega eritritola
  • 90 g temne čokolade
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta

Priprava:

Pripravimo si pekač, velik 22 cm. Čokolado stopimo in jo malce ohladimo. V posodi najprej stepemo kokosovo olje in eritritol. Med stepanjem drugega za drugim dodajamo rumenjake, nato še vaniljo in stopljeno čokolado. Dobro premešamo. V drugi posodi stepamo beljake, dodamo eritritol, dokler ne dobimo čvrstega snega. Čokoladni mešanici postopno dodajamo sneg in mandljevo moko. Končno zmes zlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinjah 40 minut. Ko se kolač ohladi, ga prerežemo na polovico.

V kozici zmešamo marmelado in vodo, premažemo spodnji del torte, nanj položimo zgornjega in tudi tega dobro premažemo z marmelado. Torto postavimo v hladilnik in pripravimo obliv. Na nizkem ognju segrejemo smetano in eritritol do vretja in to nato prelijemo čez nasekljano čokolado. Dobro premešamo, da dobimo enoten tekoč čokoladni obliv. Na koncu dodamo še vaniljo. Obliv pustimo stati približno 10 minut, da se malce ohladi in zgosti. Nato ga prelijemo čez torto. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se obliv malce strdi.

Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.