Odlična osvežitev v toplih poletnih dneh.

Za 1 l sladoleda potrebujete:

  • 300 g sladkorja
  • sok 2 limet
  • 2 žlički nastrgane limetine lupinice
  • 500 g kremnega jogurta
  • 250 ml smetane za stepanje

Priprava:

1 Sladkor stopite v soku limet. Nato sok skupaj z lupinico primešajte jogurtu.

2 Smetano čvrsto stepite in jo primešajte jogurtu. Kremo dajte v kovinsko skledo.

3 Postavite jo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur, še bolje pa čez noč. Nato zamrznjeno maso vzemite iz sklede, jo zrežite ali sesekljajte v blender mešalniku. Mešanico dajte nazaj v kovinsko skledo, jo ponovno postavite v zamrzovalnik in jo tam pustite 2 uri.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.