Ideja za okusne testenine...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g rezancev
  • sol
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 50 g masla
  • 400 ml smetane
  • sveže mleti črni poper
  • sok 2 limon
  • 50 g sveže špinače
  • 400 g lososovih filetov brez kože
  • 1 bio limono
  • olje za cvrenje
  • 100 g parmezana

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

2 Medtem sesekljajte olupljeni šalotki. Olupljen česen zrežite na rezine. V ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite šalotko in česen. Nato prilijte smetano in omako začinite s soljo, poprom in limonovim sokom. Premešajte in jo malo pokuhajte.

3 Omaki primešajte odcejene testenine in jih malce pogrejte. Primešajte oplaknjene lističe špinače ter vse skupaj še malo pokuhajte.

4 Oplaknite lososa, ga osušite in zrežite na 4 dele. Začinite jih s soljo in poprom. Operite limono in jo zrežite na rezine. V drugi ponvi segrejte malo olja in ribo skupaj z rezinami limone rjavo popecite z obeh strani. Počakajte, da se malo ohladi, nato pa lososa natrgajte na manjše kose. Postrezite jih s testeninami s špinačo in limono. Jed potresite z nastrganim parmezanom.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.