Čudovita kombinacija okusov!

Za 44 piškotov potrebujete:

Za testo:

  • 300 g moke 
  • 200 g koščkov margarine z okusom masla 
  • 100 g sladkorja v prahu 
  • 2 rumenjaka
  • lupinico 1 bio limone

Za karamelno-arašidovo mešanico:

  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 100 g olupljenih neslanih arašidov

Priprava:
1 Iz sestavin za testo zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za najmanj 60 minut postavite v hladilnik.

2 Nato naj nekaj minut počiva na sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga razvaljajte 3 do 5 mm debelo in izrežite poljubne oblike.

3 Pekač obložite s papirjem za peko, po njem razporedite piškote in jih 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se popolnoma ohladijo.

4 Sladkor stopite med mešanjem. Dodajte med in arašide in vse skupaj dobro premešajte. Pripravljeno mešanico razporedite po ohlajenih piškotih in počakajte, da se strdi.

Liza - 49/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 49/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.