Preprosta priprava z odličnim izkupičkom!

Za lososa:

  • filet svežega lososa 
  • približno 50 g naribanega parmezana
  • limonin sok 
  • sol
  • paket njokov

Priprava:

Filet lososa prepolovimo po sredini. Oba dela rahlo posolimo in pokapamo z malo limoninega soka. Ne eni strani fileta pečemo približno 3 minute, nato ju obrnemo in ju tudi na drugi strani pečemo 3 minute.

Medtem naribamo parmezan in ga potrosimo na pečen filet, da se lepo stopi na še toplem mesu. Nato filet položimo v pekač in ga pečemo v pečici pri 250 °C z gretjem zgoraj, dokler ne postane zlato rjav. Kot prilogo lahko postrežemo njoke, na katere tudi lahko naribamo parmezan, in jih zabelimo s snegom.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.