Ljubitelji paprik in paradižnika boste navdušeni!

Za 4 kozarčke po 200 ml potrebujete:

  • 400 g paprik (rumenih in rdečih)
  • 400 g paradižnikov
  • 2 čebuli
  • olivno olje
  • sol
  • ščepec mlete kumine
  • 4 vejice timijana
  • 1 žličko sladkorja

Priprava:

1 Očistite paprike in jih zrežite na trakove. Oplaknite paradižnike in jih zrežite na rezine. Čebuli olupite in zrežite na obroče.

2 Čebulo stekleno popražite na segretem olju. Dodajte paprike in paradižnik. Nato vse skupaj začinite s soljo, kumino in lističi timijana. Če želite, dodajte še sladkor. Na nizki temperaturi vse skupaj kuhajte približno 20 minut in sestavine občasno premešajte. Vroč lečo prelijte v kozarec in ga zaprite. 20 minut ga sterilizirajte pri 85 stopinjah.

3 Topel lečo postrezite z jajci in ocvrto slanino. Okrasite s sesekljano mlado čebulo in timijanom.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.