Zanimiv recept za mafine...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 400 g ozkih rezancev
  • sol
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 bučko
  • 1 žlico olja
  • sveže mleti črni poper
  • vejice svežega timijana
  • maslo
  • drobtine
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 1 l smetane za kuhanje
  • vodno krešo

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.

2 Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte. Bučko oplaknite in jo zrežite na ozke paličice. Podušite jih v naoljeni ponvi in jih začinite s soljo, poprom in timijanom. Primešajte testenine.

3 Testenine razporedite po lahno naoljenih in z drobtinami potresenih vdolbinicah modela za mafine in jih okrasite s polovičkami paradižnikov.

4 Jajca zmešajte s smetano za kuhanje in mešanico začinite s soljo in poprom. Prelijte po testeninah. Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Okrasite z vodno krešo.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.