Okusne in slastne!

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  • 40 g masla
  • 200 ml mleka
  • 25 g kvasa 
  • 2 rumenjaka
  • 4 žlice drobno mletega sladkorja
  • 150 g pasirane skute
  • 2 beljaka
  • ščepec soli
  • 100 g moke
  • olje za cvrenje

Za omako:

  •  5 breskev
  • 1 žlico praška za vaniljev puding
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja

Priprava:

1 Maslo stopite. Malce segrejte mleko in vanj denite zdrobljen kvas. Nato vmešajte stopljeno maslo. Rumenjaka penasto stepite z 2 žlicama sladkorja in skuto. Dodajte sneg beljakov, sol in preostal sladkor.

2 Nato postopoma zmešajte masleno mešanico, skutno mešanico in sneg beljakov.

3 V ponvi segrejte olje, vanjo denite majhen kovinski modelček z vdolbinami ter po njih razporedite testo. Palačinke z obeh strani zlato zapecite.

4 Oplaknjene in izkoščičene breskve zrežite na majhne koščke. Primešajte prašek za puding in sladkor ter vse skupaj pustite lahno vreti 5 minut. Palačinke postrezite z dušenim sadjem.

Liza - 36/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 36/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.