Okusna makova sladica...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 250 ml smetane
  • 200 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 rumenjake
  • 100 g moke
  • 150 g mletega maka
  • 3 žlice mleka
  • 3 beljake
  • 100 g suhih sliv
  • moko
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Smetano čvrsto stepite s polovico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Nato primešajte rumenjake, presejano moko, mak in mleko.

2 Beljakom dodajte preostali sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v testo. Na koncu vmešajte kocke suhih sliv.

3 Testo prelijte v namaščen model za šarklje in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

4 Po peki naj se ohladi v modelu, nato pa ga previdno vzemite ven. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.