Za ljubitelje mandljev ali za tiste, ki boste po tej sladici to postali...

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 150 g beljakov
  • 100 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 150 g mletih mandljev

Za kremo:

  • 5 rumenjakov
  • 100 ml smetane
  • 100 g sladkorja
  • 150 g masla

Za okrasitev:

  • nastrgano temno čokolado

Priprava:

1 Beljake penasto stepite s sladkorjem. Primešajte moko in mlete mandlje. Tortni model (premera 24 cm) obložite s papirjem za peko in vanj vlijte pripravljeno testo. Pogladite površino in testo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo ohladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven in odstranite papir. Testo vodoravno prerežite.

2 Rumenjake, smetano in sladkor penasto stepite nad vročo vodno kopeljo. Ko se ohladi, ji gladko vmešajte koščke zmehčanega masla.

3 Dve tretjini kreme razporedite po spodnjem delu testa in jo pokrijte z drugim. Nato celotno torto premažite s kremo, potresite z nastrgano čokolado in jo za 2 uri postavite v hladilnik. Nato jo zrežite na porcije.

Liza - 45/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 45/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.