Ta črna slastna zrnca!

Za 10 kosov potrebujete:

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 210 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • 180 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 100 ml smetane
  • moko
  • 60 g mletih makovih semen

Za glazuro:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml smetane
  • suhe marelice
  • orehe

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte pol sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Zmehčano maslo penasto stepite s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter postopoma dodajte rumenjake. Izmenjaje primešajte presejano moko s pecilnim praškom in smetano. Dodajte sneg beljakov, mešanico razdelite na dva dela in v eno vmešajte makova semena.

2 Namastite pravokotni pekač in ga potresite z moko. Vanj dajte oba dela testa in ju premešajte z vilicami, da dobite marmorni vzorec. Kolač približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki naj se ohladi v pekaču, nato pa ga prevrnite ven.

3 Belo čokolado nalomite na koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte smetano in jo dobro vmešajte. Glazuro prelijte po kolaču in po njej potresite sesekljane marelice in orehe. Počakajte, da se strdi, in kolač nato zrežite na rezine.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.