Sladica, ki očara tudi z videzom.

Sestavine:

Za žele:

  • 250 g mešanih jagod
  • 150 ml vode 
  • 15 g sladkorja v prahu 
  • 5 g Agartine Kotányi

Za kremo:

  • 500 g mascarponeja
  • 100 ml smetane 
  • 1 strok vanilje Kotányi
  • 1/2 limone

Priprava:

1 Za žele segrejte vodo skupaj z Agartino ter kuhajte pod vretjem vsaj 2 minuti. Zmiksajte jagode, dodajte vodo z Agartino ter sladkor v prahu in dobro premešajte. Mešanico precedite in pustite, da se nekoliko ohladi.

2 Kozarce nagnite, jih napolnite z želejem ter jih nagnjene položite v pekač. Dajte jih na hladno in pustite, da se žele zgosti.

3 Za kremo najprej dobro zmešajte mascarpone, smetano ter sladkor v prahu. Dodajte limonin sok in semena iz vaniljevega stroka. Kremo dodajte v kozarce z želejem ter okrasite s svežimi jagodami.

Foto: Profimedia

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.