Še posebej bodo teknili v poletnem času.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 stroke česna
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g masla
  • 500 g špagetov
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti poper
  • 10 vejic bazilike
  • 300 g mocarele

Priprava:

1 Olupite česen in ga zrežite na rezine. Očiščene paradižnike prepolovite. V večji ponvi stopite maslo in na njem popražite česen. Dodajte paradižnike in vse skupaj dušite še 5 minut.

2 V tem času v večji količini vrele slane vode skuhajte testenine. Po kuhanju jih odcedite in nakapajte z olivnim oljem.

3 Odcejene testenine stresite v ponev, dodajte sol, poper in sesekljano baziliko in vse skupaj kuhajte še 3 minute. Porazdelite po krožnikih in povrhu potresite koščke mocarele.

Foto: Profimedia

Liza - 28/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 28/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.