Klasična jed, ki je ne gre zanemariti.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 en dan stari žemlji
  • 200 ml mleka
  • 600 g mlete teletine
  • sol, sveže mleti pisani poper
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 4 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 500 g paradižnikov (pločevinka)
  • 40 g moke 
  • nekaj vejic svežega timijana

Priprava:

1 Žemlje zrežite na koščke in jih namočite v mleku. Mesu primešajte sol, poper in sladko mleto papriko.

2 Ožemite žemlje in jih primešajte mesu. Z mokrimi rokami oblikujte kroglice in jih lahno povaljajte v moki.

3 V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite kroglice. Nato jih vzemite iz ponve in shranite na toplem.

4 Na maščobi, ki je ostala, popražite sesekljano čebulo in primešajte paradižnike iz pločevinke. Potresite z moko, premešajte in kuhajte nekaj minut. Nato v omako položite še mesne kroglice in jih začinite s soljo, poprom in timijanom. Dušite jih še približno 20 minut. Postrezite jih z rižem.

Liza - 39/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 39/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.