Ni praznikov brez okusne hrane...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 rdečo čebulo
  • 1 žlico olivnega olja
  • 80 g izkoščičenih črnih oliv
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci
  • sol, poper
  • 1 zavitek listnatega testa
  • moko za delovno površino
  • 1 žlico mlete kumine
  • 1 žličko grobo mlete soli

Priprava:

1 Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem olju, dodajte drobno sesekljane olive, peteršilj, sol in poper ter ponev odstavite. Jajce ubijte v kozarec in ga razžvrkljajte.

2 Na pomokani delovni površini malce razvaljajte listnato testo in ga zrežite na kvadrate. Premažite jih z jajcem, prekrijte z mešanico in jih po diagonali zvijte. Zvitke nato razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko.

3 Rogljičke premažite z jajcem, potresite z mleto kumino in soljo ter jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Liza - 52/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 52/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.