Jed, ki bo razveselila ljubitelje rib!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 lososova fileta (po 400 g)
  • 3 žlice olivnega olja 
  • 4 stroke česna
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu 
  • vejico rožmarina
  • 1 limono
  • sol, sveže mleti poper

Za nadev:

  • košček svežega ingverja
  • 1 čili
  • 1 šop mlade čebule
  • 2 stroka česna

Priprava:

1 Očistite zelenjavo in ingver. Ingver zrežite na ozke paličice, čili in česen na paličice, čebulo pa na obročke. V ponvi segrejte 1 žlico olja in vse skupaj popražite.

2 Na delovno površino položite lososov filet s kožo navzdol in ga obložite s praženo mešanico. Pokrijte z drugim filetom (s kožo navzgor). Zrežite na 4 ‘sendviče’ in jih povežite s sukancem.

3 Zmešajte strt česen, sojino omako, sok 1 limone, med, sesekljan rožmarin, 2 žlici olja, sol in poper. Lososove sendviče premažite s to mešanico in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s kuskusom.

Foto: Profimedia

Liza - 19/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.