Jajčevci so vedno dobrodošla popestritev jedilnika ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 2 večja jajčevca
  • sol
  • 1 veliko čebulo
  • olivno olje
  • 300 g mlete govedine
  • 100 ml belega vina
  • 300 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 150 g trdega sira

Priprava:

1 Jajčevca oplaknite in obrišite. Po dolgem ju zrežite na debelejše rezine, jih začinite s soljo in pustite stati nekaj minut, da izločijo vodo.

2 Medtem pripravite mesno mešanico. Čebulo olupite in sesekljajte ter jo popražite na vročem olju. Primešajte meso, prilijte vino in vse skupaj malo podušite. Nato dodajte koščke paradižnikov in omako dušite približno 40 minut. Če je treba, prilijte vodo.

3 Rezine jajčevcev osušite s papirnato brisačo. Na hitro jih z obeh strani popecite na olju. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njih razporedite mesno omako. Nato jih potresite z nastrganim sirom. V pečici, segreti na 190 stopinj, jih pecite približno 15 minut. Postrezite s češnjevimi paradižniki.

Fotografija: Profimedia

Liza - 30/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 30/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.