Piščanec tako in drugače, tokrat v polenti!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  1 šop peteršilja
  • 4 fileje piščančjih prsi 
  • sol, sveže mleti poper
  • 100 g moke
  • 1 žličko mletega pimenta
  • 1/2 žličke čilija
  • 2 jajci
  • približno 200 g polente
  • olje za cvrenje
  • 1 majhen por
  • 1 čili
  • 600 g paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • sladkor
  • balzamični kis
  • pest metinih lističev

Priprava:

1 Oplaknite peteršilj, ga otresite in drobno sesekljajte. Očistite fileje, jih osušite in v vsak kos mesa zarežite globok žep. Meso začinite s soljo in poprom od zunaj in znotraj in jih nadevajte s peteršiljem.

2 Zmešajte moko, piment in mleti čili. Meso povaljajte v tej začimbni mešanici, nato v stepenih jajcih in nato še v polenti s preostankom peteršilja. Meso nato zlato ocvrite v vročem olju.

3 Očistite por, čili in paradižnike. Por zrežite na kolesca, čili sesekljajte, paradižnike pa zrežite na majhne koščke.

4 V ponvi segrejte olivno olje in na njem malce popražite por in čili. Dodajte paradižnike. Začinite s soljo in poprom ter malce podušite. Mešanico začinite z malo sladkorja in kisa ter primešajte še metine lističe. Postrezite k ocvrtim zrezkom.

Foto: Profimedia

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.