Namesto krofov - njoki!

Za 30 kosov potrebujete:

  • 300 g moke
  • 30 g kvasa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 100 ml mleka
  • 50 g olja 
  • 2 rumenjaka
  • ščepec soli
  • 100 g skute
  • 50 g mandljev
  • olje za cvrenje
  • 100 g kokosove moke
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo nadrobite kvas. Dodajte 1 žlico sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Skledo postavite na toplo, kvašena mešanica na sredini kupčka pa naj vzhaja 10 do 15 minut.
2 Nato dodajte preostali sladkor, olje, skuto, zmešano z rumenjakoma, ščepcem soli in preostalo mleko. Zgnetite mehko in voljno testo, ki naj 1 uro vzhaja na toplem.
3 Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na enako velike kose. V vsak kos testa ovijte po 1 mandelj in oblikujte majhne njoke.
4 V kozici segrejte olje in na njej počasi ocvrite njoke. Odcedite jih na papirnati brisači, nato povaljajte v kokosovi moki in potresite s sladkorjem v prahu. Postrezite jih z marmelado.

Liza - 7/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 7/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.