V sezoni jagod si le privoščite kakšno jagodno sladico!

Za 12 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 300 g mandljev
  • 200 g datljev 
  • 40 g kokosovega olja

Za kremo:

  • 450 g indijskih oreščkov
  • 180 g kokosovega olja
  • 1/2 stroka vanilje
  • 3 žlice limonovega soka
  • 5 žlic agavinega sirupa
  • ščepec soli
  • 50 g jagod + 10 jagod za dekoracijo

Priprava:

1 Mandlje in indijske oreščke ločeno namočite čez noč. Nato jih odcedite in otrite. Mandlje, datlje in kokosovo olje v blender mešalniku sesekljajte v gosto in gladko kašo.

2 Tortni model namastite s kokosovim oljem. Vanj razporedite mandljevo maso, jo zatisnite ob dno in model za torte nato za 3 ure postavite v hladilnik.

3 Indijskim oreščkom dodajte kokosovo olje, sredico vanilje, limonov sok, agavin sirup in ščepec soli in vse skupaj sekljajte do gladkega. Če je treba, dodajte še malo limonovega soka ali agavinega sirupa. Na koncu primešajte jagode. Porazdelite po dnu in torto za 5 minut postavite v hladilnik. Okrasite z jagodami in postrezite.

Liza - 22/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.