Okusna kombinacija zelenjave in mesa...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 rdeči papriki
  • 1 majhno bučo
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 rezini toasta
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 300 g mlete svinjine
  • 1 jajce
  • svež timijan

Priprava:

1 Papriki prerežite in ju očistite. Bučo oplaknite pod vodo in jo prerežite. Odstranite semena in bučo zrežite na majhne kocke. Buč hokaido ni treba lupiti. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Skupaj s kockami buč jo popražite na segretem olju. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter počakajte, da se ohladi.

2 Toast zrežite na kocke in jih prelijte s smetano. Dodajte mleto meso, pečeno zelenjavo in jajce. Začinite s soljo, poprom in sesekljanim timijanom.

3 S pripravljeno mešanico nadevajte paprike in jih položite v pekač. Prilijte malo vode in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem jed potresite s svežim timijanom.

Liza - 44/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 44/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.