Losos z zdravimi maščobami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g lososa
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol, poper
  • 300 g šalotk
  • 1 por
  • 200 ml rdečega vina
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 klinčke
  • 100 g pistacij
  • 1 glavo solate Frisée
  • sok 1 limone

Priprava:

1 Lososa oplaknite in osušite, ga zrežite na 8 enakih kosov in jih nakapajte z 2 žlicama olivnega olja ter začinite s soljo in poprom. Olupite šalotke, očistite por in oboje zrežite na 12 kolesc.

2 Vino zlijte v kozico, dodajte sladkor, klinčke, sol in poper ter tekočino pokuhajte do polovice. Nato dodajte šalotke, jih pustite lahno vreti 15 minut in nato dodajte še por in ga pustite vreti 5 minut.

3 V teflonski ponvi popražite sesekljane pistacije, kose lososa pa z obeh strani rjavo popecite v lahno naoljeni rebrasti ponvi.

4 Oplaknite solato, jo odcedite in natrgajte koščke v skledo. Dodajte preostalo olje in limonov sok ter solato začinite s soljo in poprom. Lososa postrezite s šalotko, porom in solato in jed potresite s pistacijami.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.