Brez buče jeseni ne gre...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 750 g buče hokaido
  • 1 glavico česna
  • 2 žlici olivnega olja + nekaj kapljic
  • sol, sveže mlet črn poper
  • 2 lovorjeva lista
  • 6 žajbljevih listov
  • 240 g kuhane zelene leče
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • 200 g majhnih šampinjonov
  • 200 g rikote
  • 1 rdeč čili

Priprava:

1 Očistite bučo, jo prerežite na pol in odstranite semena. Bučo zrežite na majhne koščke, jih dajte v pekač in dodajte cele stroke česna. Nakapajte z olivnim oljem, začinite s soljo in poprom in dobro premešajte. Dodajte lovorjeva in žajbljeve liste ter vse skupaj približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Kuhano lečo dajte v skledo in ji primešajte 2 žlici olja, čilijeve kosmiče, sol in poper. Očistite šampinjone in jih prerežite na pol.

3 Po 20 minutah peke buči primešajte lečo z gobami. Naredite prostor na sredini in tja položite rikoto. Jed pecite še približno 20 minut. Pred serviranjem jo potresite z drobno sesekljanim čilijem in poprom. Postrezite vroče.

Liza - 44/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 44/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.