Bučke so naravnost odlične - v raznih kombinacijah!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 majhne bučke
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • pest mlade špinače
  • pest svežih lističev bazilike
  • 110 g kremnega smetanovega namaza
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico sesekljanega koprca
  • 1 strok česna
  • 1 mlado čebulo

Priprava:

1 Bučke operite in jih po dolgem zrežite na tanke rezine. Z obeh strani jih premažite z oljem in začinite s soljo in poprom. Z vsake strani jih v lahno naoljeni ponvi pecite po 4 minute. Po peki naj se ohladijo.

2 Oplaknite špinačo in baziliko. Špinači odrežite stebla. V skledi zmešajte sir, peteršilj, koprc, strt česen in kolesca mlade čebule. Mešanico začinite s soljo in poprom.

3 Pripravljen nadev razporedite po rezinah bučk in jih zvijte skupaj z listom špinače in bazilike.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.