Italijanska hrana je vedno dobrodošla ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g peresnikov
  • 1 žlico olivnega olja
  • 3 rumenjake
  • 110 g parmezana
  • 200 g rikote
  • 80 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • muškatni orešček
  • 40 g masla
  • svež peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jim primešajte olivno olje.

2 Rumenjakom primešajte drobno nastrgan parmezan, rikoto in smetano ter vse skupaj premešajte z vilicami. Mešanico začinite s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom.

3 V drugi kozici segrejte maslo. Na njem malce podušite odcejene testenine, dodajte rumenjake s sirom in mešajte, dokler se omaka in testenine ne pomešajo. Postrezite z vejico peteršilja.

Foto: Profimedia

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.