Jed, ki bo navdušila ljubitelje piščanca v nekoliko drugačni preobleki ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 bučki
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja 
  • 200 g majhnega krompirja
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • svež rožmarin
  • sol, sveže mleti poper
  • 8 piščančjih kračk
  • začimbe za žar
  • 8 rezin slanine
  • 50 g pinjol

Priprava:

1 Očistite bučke, olupite čebulo in česen ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen.

2 Operite krompir in paradižnike ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Krompir popecite na čebuli. Nato dodajte bučke, jih zapecite in na koncu primešajte še paradižnike. Začinite s svežim rožmarinom, soljo in poprom.

3 Očistite meso, ga začinite s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar. Kračke natrite z rožmarinom in jih zavijte v rezine slanine.

4 Zelenjavno mešanico razporedite po pekaču in jo pokrijte s kračkami. Pinjole popražite v teflonski ponvi in jih potresite po mesu. Jed 25 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Liza - 9/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 9/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.