Okusi, ki navdušijo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 pečenega piščanca
  • 2 mladi čebuli
  • 1 steblo zelene
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 1 jajce
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, sveže mleti poper
  • drobtine
  • maščobo
  • 400 g mešane solate
  • 150 g paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 limono

Priprava:

1 Piščancu odstranite kosti, meso zmeljite in ga stresite v skledo. Oprano zelenjavo oplaknite in očistite. Na majhne koščke zrežite mlado čebulo, zeleno in polovico obeh paprik ter zelenjavo primešajte mesu. Dodajte še jajce in sesekljan peteršilj. Maso začinite s soljo in poprom. Če je preredka, dodajte še malo drobtin.

2 Iz mesne mešanice oblikujte burgerje in jih dajte v namaščen pekač. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 15 do 20 minut.

3 Oplaknite paradižnike in jih drobno sesekljajte s preostalo papriko. Stresite v skledo, dodajte mešano solato, jo začinite z olivnim oljem, sokom ½ limone, soljo in poprom. Premešajte. Pečene burgerje postrezite s solato in majonezo.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.