Malce drugačna kulinarična "klasika"...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 bučko
  • 2 korenčka
  • 1 korenino peteršilja
  • 1 čili
  • 1 vejico rožmarina

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga začinite s soljo in poprom. Očistite zelenjavo in jo zrežite na enako velike koščke. Olupite česen. Segrejte teflonsko ponev in na njej brez dodatka maščobe na visoki temperaturi na hitro popecite zelenjavo. Nato zelenjavo razporedite po papirju za peko.

2 Na enak način z obeh strani popecite tudi meso. Položite ga na zelenjavo, dodajte rožmarin in papir za peko zavijte v zavitek. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.