Res so izvrstni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 200 g) 
  • sol, sveže mleti poper
  • 100 g sira
  • 80 g šunke 
  • 1 čebulo
  • 2 žlici masla
  • 200 ml juhe
  • 100 ml smetane 
  • 80–100 g gob v slanici

Priprava:

1 Piščančje prsi zrežite na fileje in jih lahno potolcite. Začinite s soljo in poprom ter na sredino zrezkov položite sir, zavit v šunko. Meso zvijte in ga povežite z vrvico.

2 Olupljeno čebulo zrežite na drobne koščke. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite čebulo. V ponev položite zvitke in jih popecite z vseh strani. Prilijte juho in vse skupaj dušite približno 20 minut.

3 Zvitke vzemite iz omake in jo pokuhajte do polovice. Nato dodajte smetano, jo kuhajte nekaj minut in omako nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte gobe in jih segrejte. V omako nato dajte zvitke in jih pogrejte. Zraven postrezite krompirjev pire.

Foto: Profimedia

Liza - 20/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.