Okusna sladica, ki se ji je nemogoče upreti!

Za 16 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 3 jajca
  • 80 g drobno mletega sladkorja
  • 100 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 4 žlice olja
  • maščobo in moko za model

Za kremo:

  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 250 g skute
  • 30 g + 3 žlice kokosove moke
  • 3 pomaranče

Priprava:

1 Jajca penasto stepite s 3 žlicami vroče vode in sladkorjem. Počasi dodajte presejano moko s pecilnim praškom in na koncu olje.

2 Naoljite pekač z višjimi robovi, ga potresite z moko in vanj vlijte testo. 30 minut ga pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi v pekaču.

3 Maslo zrežite na koščke, jih stepite s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem ter počasi dodajte skuto in 30 g kokosove moke. Olupite pomaranče in med ločevalno kožico izrežite fileje.

4 Pečen biskvit premažite s tretjino skutne kreme, jo pokrijte z 2/3 filejev pomaranče in jih premažite s preostalo kremo. Potresite s kokosovo moko in torto postavite v hladilnik, da se strdi. Zrežite jo na koščke in jih okrasite s preostalimi pomarančami.

Liza - 5/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 5/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.