Mineštra je vedno dobra rešitev za hiter obrok.

Osnova:

  •  ½ skodelice graha 
  • 1 sesekljana šalotka
  • 1 na rezine narezan gomolj koromača 
  • 1 na kocke narezano steblo zelene 
  • 1 na srednje velike koščke narezana bučka zucchini • 4 na srednje koščke narezani šparglji
  • 2 skodelici zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 1 jušna žlica limoninega soka in lupinice
  • 1 ščep svežega ali suhega timijana
  • sol in poper po okusu

Priprava:

V loncu na olivnem olju na hitro popražimo čebulo. Dodamo koromač, zeleno in bučko. Malo popražimo, zalijemo z jušno osnovo, začinimo in kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo grah, narezane šparglje, limonin sok in lupinico ter kuhamo še 5 minut.

Sestavljanje jedi:

Juho serviramo v skodelice in po želji po vrhu pokapljamo z limoninim sokom, posujemo s črnim sezamom in limonino lupinico.

Liza - 19/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.