Krompirjevi polpeti v kombinaciji s poprom ...

Za 4 osebe:

  •  4 kotlete
  • 1 žlico mletega popra
  • sol
  • olivno olje
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 ml rdečega vina
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 30 g masla
  • ščepec soli 
  • 200 ml juhe
  • 1 žličko paradižnikove mezge

Za krompirjeve polpete:

  • 8 krompirjev
  • sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 80 g stopljenega masla

Priprava:

1 Krompir operite in ga skuhajte v oblicah. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi. Medtem oplaknite meso, ga osušite in lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom. Olupljeno čebulo zrežite na osmine. Popražite jih na vročem maslu, dodajte sladkor in vino ter vse skupaj malce pokuhajte.

2 Krompir po dolgem nastrgajte na čim daljše rezance. V večji ponvi segrejte 1 žlico masla in nanj v obliki polpet potresite nastrgan krompir. Začinite jih s soljo in muškatnim oreščkom. Ko se zapečejo od spodaj, jih obrnite in popecite še po drugi strani.

3 Kotlete krepko popecite z obeh strani na vročem olju in jih nato za 10 minut postavite še v pečico, segreto na 160 stopinj. Maščobi, ki je ostala po peki v ponvi, primešajte paradižnikovo mezgo, dodajte malo juhe in vse skupaj počasi zreducirajte. Polpete razporedite po krožnikih, dodajte kotlete s karamelizirano čebulo in vse skupaj prelijte z omako.

Foto: Profimedia

Liza - 19/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.