Pita na malo drugačen način...

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 200 g moke
  • 1/3 žličke pecilnega praška

Za nadev:

  • 50 g slanine
  • 200 ml smetane
  • 4 jajca
  • sveže mleti pisani poper
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 50 g nastrganega sira
  • 80 g pikantnih klobas

Priprava:

1 Zmešajte koščke zmehčanega masla, jajce, sol in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite por in ga zrežite na majhne koščke. V globoki ponvi popražite koščke slanine in nato dodajte še por. Mešanico stresite v skledo in ji dodajte še smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček.

3 Testo razvaljajte okroglo in 3 mm debelo. Z njim obložite model, zatisnite robove in model nato za 15 minut postavite v hladilnik.

4 Nadevu dodajte tri četrtine nastrganega sira in ga razporedite po testu. Nato po njem razporedite kolesca klobase, jih potresite s preostalim sirom in pito približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Ko se robovi testa obarvajo rjavo, temperaturo zmanjšajte na 140 stopinj in pito pecite še 25 do 30 minut.

Liza - 40/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 40/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.