Hitro pripravljen domači prigrizek.

Sestavine:

• 200 g neolupljenih mandljev
• 250 g sladkorja
• 125 ml vode
• 2 žlici cimeta
• 1/8 žličke muškatnega oreščka
• 1/2 žličke soli
• 1 strok vanilje

Priprava:

Mandlje v pečici na 180 stopinjah pečemo 15 minut in vmes nekajkrat premešamo, da se dobro osušijo in zadišijo, nato jih vzamemo iz pečice in malo ohladimo. Iz sladkorja in vode skuhamo sirup, ki naj doseže temperaturo 118 stopinj Celzija. To se zgodi v približno 10 minutah na srednje močnem ognju. Sirup se v tem času rahlo rumenkasto obarva in postane gost.

Da je dovolj kuhan, preverimo z vilicami, ki jih pomočimo v sirup in pihnemo skozi roglje. Na drugi strani se prikaže mehur – kot milni. Nato sirup odstavimo s štedilnika in vanj vmešamo mešanico začimb in soli. Dobro zmešamo in prelijemo prek mandljev.

Nato 1 minuto ves čas mešamo, da začne sladkor kristalizirati in se mandlji ločijo med sabo. Mandlje ohladimo in shranimo v vrečici ali škatli, ki se dobro zapre, da ostanejo hrustljavi.

Liza - 41/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 41/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.