Dobra sladica z jagodami - za prste obliznit!

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  •  4 jajca
  • 1 rumenjak
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 60 g moke
  • 20 g kakava

Za nadev:

  • 300 ml mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 40 g drobno mletega sladkorja
  • 150 g masla
  • 100 g jagod

Za okrasitev:

  • približno 3 jagode
  • 1 žličko temne kuverture
  • 1 žličko bele kuverture

Priprava:

1. Jajca in rumenjak penasto stepite. Postopoma dodajte sladkor v prahu in peno še naprej stepajte. Nato v posameznih odmerkih dodajte še presejano moko s kakavom in testo stepajte do gladkega. Nato ga enakomerno porazdelite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

2. Pečen biskvit z vrhnjo stranjo navzdol položite na kuhinjsko krpo, ki ste jo pogrnili s papirjem za peko. Biskvit zvijte in počakajte, da se ohladi.

3. Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in mlekom ter skuhajte gosto kremo. Ko se ohladi, ji vtepite zmehčano maslo. V kremo primešajte še koščke jagod. Ohlajen biskvit razvijte, previdno odstranite papir in ga premažite s kremo. Biskvit ponovno zvijte in ga postavite v hladilnik.

4. Rulado zrežite na 3 cm debele rezine. Jagodam odstranite vrhnje dele, jih zrežite na četrtine, jih potopite izmenično v kuverturi in z njimi okrasite kose rulade.

Foto: Profimedia

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.