December se je šele začel, pa že imate dovolj sladkih dobrot in čokolade? Ste za nekaj preprostega in zdravega? Predstavite sosedom idejo, da vsak pripravi eno jed, ki jo boste pojedli na skupni večerji. Vaša naloga bo lahka, saj ima blogerka Urša za vas enostavno idejo. Quiche. Jed, ki je odlična tako topla kot hladna. 

Za pekač premera 24 cm potrebujemo:

  • 1 predpečeno slano krhko testo (po vašem najljubšem receptu)*
  • 150 g kuhane slanine
  • 3 pore (samo beli in svetlozeleni vrhovi)
  • 50 g sira (Jošt)
  • sol in poper po okusu muškatni orešček
  • jajca
  • 200 ml Alpske smetane za kuhanje Mu Cuisine

Postopek:

Na malo olja prepražimo kuhano, na majhne koščke nasekljano slanino. Slanino preložimo v drugo posodo in v isti ponvi prepražimo ter do mehkega zdušimo še na koščke narezan por. Oboje ohladimo.

V posodi zmešamo por, slanino, nariban sir, tri jajca in smetano za kuhanje. Po okusu solimo, popramo in dodamo mleti muškatni orešček.

Prelijemo na predpečeno krhko testo in pečemo približno pol ure pri 180 stopinjah Celzija. Postrežemo toplo ali hladno z veliko sveže solate.

* Sama testo najraje pripravim po receptu Bazilike: 167 g pirine moke, 84 g masla, žlička soli, 1 rumenjak in približno 60 ml hladne vode. »Slepo« pečemo 15 minut na 170 stopinjah Celzija (slepa peka pomeni peko testa, obteženega z rižem ali s fižolom, da postane hrustljavo, preden ga nadevamo).

Spremljajte rubriko Pristni prazniki in osvojite lepe nagrade

Bi radi vročo čokolado pripravili za prijatelja in mu tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn.

KAKO?

Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa nam tudi na facebooku Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili recept kulinarične blogerke Urše Horvat. Vsak od receptov bo namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!