Poskusite, ne bo vam žal!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žemljice
  • 6 žlic mleka
  • 800 g telečjega ramsteka
  • 200 g buče
  • 200 g prekajene svinjine
  • 1 rdečo papriko
  • 1 šop zelenega peteršilja
  • 1 vejico pehtrana
  • 3 žlice bučnih semen
  • 3 jajca
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete kumine
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke

Priprava:

1 Žemlje zrežite na majhne kocke in jih namočite v mleku. Meso očistite, ga oplaknite in vanj zarežite globok žep.

2 Meso buče in svinjino zrežite na majhne kocke. Očistite papriko in jo zrežite na majhne koščke. Oplaknjen peteršilj in pehtran drobno sesekljajte.

3 Namočenim žemljam dodajte kocke buč, svinjine in papriko, zelišča, bučna semena in jajca. S pripravljenim nadevom napolnite žep in ga spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo, poprom in kumino ter ga položite v pekač. Dodajte maslo, prilijte malo vode in meso 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Med peko meso večkrat oblijte z nastajajočo omako in vodo.

4 Meso vzemite iz pečice. Omako zlijte v kozico, jo pokuhajte, dokler ne ostane samo maščoba, jo potresite z moko in jo malce podušite. Nato dodajte malo vode in pokuhajte omako. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pripravljeno omako.

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.