Ribe v burgerju ... Zakaj pa ne?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 lovorjeva lista
  • 5 pimentovih zrn
  • morsko sol
  • 500 g fileta bele ribe
  • ½ pora
  • ½ rdeče paprike
  • 3 stebla zelene
  • olje
  • 2 jajci
  • bele drobtine

Priprava:

1 V velik lonec zlijte 1 l vode. Dodajte lovorjeva lista, piment, poprova zrna in malce soli. Vodo zavrite. Nato znižajte temperaturo in v tekočini približno 15 minut kuhajte ribje fileje.

2 Medtem očistite in na drobne koščke zrežite zelenjavo. V ponvi segrejte malo olja in na njem nekaj minut dušite vso zelenjavo. Ko se zmehča, jo postavite vstran.

3 Ribje filete odcedite in jih dajte v skledo. Dodajte zelenjavno mešanico in jajci. Maso začinite s soljo in jo premešajte. Če je treba, mešanico zgostite še z drobtinami. V ponev kanite še malo olja. Iz mešanice oblikujte majhne polpete in jih zlato popecite z obeh strani. Postrezite z zelenjavno solato.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.