Testenine vedno teknejo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g testenin (rigatoni)
  • sol
  • 150 g slanine
  • 1 čebulo
  • 150 g paradižnika
  • 2 žlici olivnega olja
  • sveže mleti črni poper
  • šopek bazilike + bazilika za dekoracijo
  • 50 g parmezana

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

2 Slanino, olupljeno čebulo in očiščene paradižnike zrežite na koščke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite slanino in čebulo.

3 Čez nekaj minut dodajte paradižnike in jih malce podušite. Prilijte malo vode, dodajte sol in poper ter vse skupaj kuhajte približno 3 minute. Oplaknjene lističe bazilike drobno sesekljajte in jih dodajte k preostalim sestavinam.

4 Kuhane testenine razporedite po krožnikih, jim dodajte mešanico s slanino in jed potresite z nastrganim sirom. Okrasite s svežo baziliko.

Liza - 48/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.