Čudovita, slastna, hrustljava pečenka...

Za 8 oseb potrebujete:

  • 800 g govejega rostbifa
  • morsko sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 150 g drobtin
  • 1 drobno sesekljano čebulo
  • 4 drobno sesekljane stroke česna
  • 2 žlici gorčice
  • 4 žlice stopljenega masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico sesekljanega origana

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na zrezke. Vsakega natrite s soljo in sveže mletim črnim poprom. V ponvi segrejte malo olja. Steake na visoki temperaturi z vsake strani pecite po 2 do 3 minute.

2 Pečico segrejte na 200 stopinj. Drobtine stresite v skledo. Dodajte čebulo, česen, gorčico, stopljeno maslo in sesekljana zelišča. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Mešanico razporedite po zrezkih in jo malce zatisnite obnje. Zrezke nato položite v pekač in jih še 10 minut pecite v pečici, da se naredi lepa hrustljava skorjica.

Liza - 01/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 01/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.